Hoe kom je bij Villa Magnolia?

Met de auto:

is Massino Visconti uitstekend te bereiken. Vanaf Utrecht is het circa 1070 km, allemaal snelweg op de laatste 7 km na. De snelweg (A26) is dichtbij, maar geeft geen overlast, immers de snelweg loopt ter plekke door een tunnel. Wij rijden altijd de route Venlo-Koblenz-Kahlsruhe- Basel-Gotthard-Locarno-Verbania-Stresa-Massino Visconti (afslag Carpugnino). Maar ook de Simplonpas is een prima alternatief voor de Gotthard(tunnel). Denk aan een vignet voor Zwitserland, o.a. bij de grens te koop.

Zoals (wellicht) bekend, kent Italië tolwegen. Meestal kun je betalen bij een tolpoortje. Inmiddels is ook het systeem van “free flow” bekend. Geen poortjes – wel betalen! Dit systeem wordt in Noord-Italië toegepast op de ringwegen A36 (ten noorden van Milaan), de A59 (bij Como) en de A60 (ten zuiden van Varese). Voor meer info kijk op de site van pedemontana.com. Voor kentekenregistratie https://apl.pedemontana.com/jet-gui-web/registrationPage.do. Er is ook een app (voor Android en iOS) beschikbaar https://apl.pedemontana.com/app-gratuita-pedemontana-lombarda. Bij de ANWB kun je een zogenaamde tolbadge kopen. Heb je zo’n badge, dan is registratie niet nodig en ook de betaling gaat via de badge https://www.anwb.nl/vakantie/reisvoorbereiding/tolbadge/hoe-werkt-het.

Met het vliegtuig:

ben je in ca 1 1/2 uur op de luchthaven Milaan Malpensa. Onder andere EasyJet (terminal 2) en de KLM (terminal 1) vliegen vanaf Schiphol op dit vliegveld. Vanuit de aankomsthal sta je binnen 3 kwartier bij ons op de stoep.

Transfer naar Villa Magnolia:

Afhankelijk van het reisdoel, kan het handig zijn een auto ter beschikking te hebben. Op Malpensa zijn diverse autoverhuurbedrijven, bijvoorbeeld Auto Europe en Sunny Cars. Tussen de terminals rijdt een gratis pendelbus. Vaak is het goedkoper de autohuur te combineren met de aanschaf van je ticket.

Ook is het mogelijk om met het openbaar vervoer naar Villa Magnolia te komen; de bus stopt voor de deur! 

Voor de transfer per taxi van Malpensa naar Villa Magnolia en vice versa bevelen wij MexeT aan, een gerenommeerd taxibedrijf waar je je transfer rechtstreeks kunt boeken. De eigenaresse is een Nederlandse en ook de site is in het Nederlands.