Wie zijn wij?

Wij zijn Michiel Smits en Ingrid Kemp en wonen sinds december 2017 in Italië, bij het Lago Maggiore, in het pittoreske dorp Massino Visconti. Massino Visconti is gelegen in de regio Piëmonte, dé gastronomische regio in Italië! Wij wonen hier met Enzo, onze Berner Sennen hond. In Nederland waren wij woonachtig in het schilderachtige Maarssen-Dorp.

Michiel is jarenlang in het milieu werkzaam geweest als geluid- en luchtkwaliteitspecialist bij de Omgevingsdienst regio Utrecht en de Provincie Utrecht.
Ingrid is naast kandidaat-notaris, ook jarenlang als advocaat in het familierecht werkzaam geweest. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, omdat ook “iets in de gastronomie” en het “runnen van een klein hotel” een wens was en nu is daar het gastvrouwschap van Villa Magnolia!

Enzo is onze 2e Berner Sennen en hij is als pup bij ons komen wonen. Enzo is nu 6 jaar oud. Hij is sociaal, wil de hele dag knuffelen, is (soms) stronteigenwijs … kortom een echte Berner! Enzo vindt het leuk om andere hondenvriendjes te ontmoeten. Honden zijn dan ook van harte welkom in Villa Magnolia. Onze tuin is omheind en het uitlaatbos is om de hoek.

Waarom Massino Visconti?

Wij hebben allebei een voorliefde voor Italië. Dat wij daar ooit zouden gaan wonen stond vast. Na een jarenlange zoektocht kwamen wij bij toeval een huis tegen:

  • met vrij zicht op het Lago Maggiore;
  • dichtbij Nederland;
  • dichtbij een snelweg;
  • dichtbij een luchthaven (Milaan Malpensa);
  • dichtbij een dorpje;
  • een omheinde tuin,

kortom: ons droomhuis was gevonden!

Massino Visconti ligt aan de zuid- westzijde van het Lago Maggiore. Dit is de stillere kant van het meer. De drukte kun je zelf opzoeken door de auto te pakken naar Stresa, Locarno enzovoort.
Ons dorp is de bakermat van de familie Visconti: een Italiaans adellijk geslacht dat van 1277 tot 1447 Milaan bestuurde. In Massino Visconti was deze familie de “vice comes”, als vazal van de aartsbisschop van de streek. Het familiekasteel is nog steeds een eyecatcher in het dorp.
In het dorp zit een pinautomaat, een uitstekende bakker, een kleine supermarkt, een apotheek, een afhaal pizzeria, een koffiebarretje en een geweldige ijssalon. Je loopt binnen 10 minuten van onze villa naar het dorp. De bushalte is voor de deur. De diensten worden aangeboden door Comazzi en Pirazzi.