De omgeving

Natuur, cultuur, gastronomie, shoppen, sportief bezig zijn … alles binnen handbereik van Villa Magnolia, maar te veel om op te noemen! Wij noemen een aantal highlights ……

Lago Maggiore

Het lago kun je ontdekken met de veerboten van de Navigazione Laghi of met een eigen (gehuurd) bootje. Ook kun je er uitstekend zeilen, kanoën, windsurfen en zwemmen. Als je lago ontdekt met de veerdienst kun je het beste vanuit Belgirate vertrekken. In Lesa vind je zowel een publiek strand als ook Erno Beachclub, een leuke Beachclub met lekkere muziek, heerlijke strandbedjes en een leuke bar/restaurant. Een uitstekende locatie om een dagje te ontspannen.

Monte Mottarone

Onze “huisberg” is per auto te bereiken, maar met helder weer is een tocht met de kabelbaan (Funivia) een absolute aanrader. Vanuit Stresa sta je in circa 20 minuten op de top, vanwaar je uitkijkt op maar liefst 7 meren en het Monte Rosa Massief!

Borromeo-eilanden en Stresa

Stresa ligt letterlijk “om de hoek”. In de jaren ’30 was Stresa populair onder de Engelse adel. Nog steeds vind je er statige, klassieke hotels, gelegen aan de boulevard. Het oude centrum van Stresa is typisch Italiaans met een ruim aanbod aan gezellige restaurantjes en barretjes. Vanuit Stresa heb je prachtig uitzicht op de Borromeïsche Eilanden: Isola Bella is absoluut een bezoek waard.

Lago d’Orta

Op een half uurtje rijden ligt het sfeervolle dorpje Orta San Giulio. Hier kun je heerlijk door het autovrije centrum slenteren. Vanaf Piazza Motta loopt een, circa 1,5 km lang, steil pad naar de Sacro Monte di Orta. Op deze heilige berg staan 20 kapellen met fraaie fresco’s, gewijd aan Franciscus van Assisi. De Sacro Monte is ook met de auto bereikbaar.

Shoppen

Iedere dag is er wel een markt in de omgeving. Milaan is een uurtje met de trein, daar kun je in de Galleria Corso Vittorio Emanuele II en in de Via Monte Napoleone “je slag slaan”. In Lesa vind je de outlet van Herno, in Omegna die van Alessi. Aan de snelweg richting Novara zit een prachtig outletcentrum in Vicolungo.

Roero Arneis en andere wijnen

Onze regio Piëmonte is producent van vele, geweldige, wijnen. De bekendste zijn Barbera, Nebbiolo en Dolcetto. Maar er zijn nog andere pareltjes. Zoals de Roero Arneis. Van oudsher werd het sap van deze druif gebruikt om de stugge Barolo te verzachten. Dat gebeurde steeds minder, waardoor de Arneis bijna was verdwenen. Gelukkig vroegen enkele Noord-Italiaanse wijnmakers zich af wat er zou gebeuren als ze niets anders dan sap van de Arneis in een fles zouden stoppen en sindsdien neemt de populariteit snel toe. Vooral in de heuvels van Roero, waar de Arneis zelfs zijn eigen DOC Roero Arneis heeft gekregen. Een bezoek aan de cantina van Angelo Negro is een absolute aanrader.

Deltavliegen-Parapente

In de buurt zijn uitstekende mogelijkheden om te deltavliegen of te parapenten (duo-sprong). Michiel is een deltavlieger en hij heeft inmiddels contacten gelegd met lokale piloten cq verenigingen.

Golf

Binnen 15 minuten bereik je de golfbaan in Brovello Carpugnino of die in Vezzo. Binnen 30 minuten zelfs een derde nabij Verbania.

Fietsen …

De omgeving leent zich uitermate voor een tocht per motorfiets, mountainbike, scooter of elektrische fiets; heerlijk met je haren in de wind de oevers van het meer verkennen, een cappuccino te drinken en van je menu pranzo te genieten, natuurlijk onder ’t genot van een heerlijk glas wijn uit onze regio Piëmonte!